Keresztény Kultúra

Imádság reformáció ünnepén

2019. október 31. - keresztenykulturablog

Úr Jézus, világ világossága! 

Amikor az egyházad képmutatásba fulladt, és kiárusította evangéliumodat, te újra meggyújtottad igéd világosságát. Kérünk, add nekünk is ezt a világosságot mindennap, hogy ne tévelyegjünk a sötétségben. Tégy minket alkalmassá arra, hogy továbbadjuk ezt a fényt, mert a világnak nagy szüksége van rá.

Ne engedd, hogy elfelejtsük: ez a világosság nem a sajátunk. Magunktól csak a sötétséget tudnánk növelni. A világosság tőled érkezik, és mi nem sajátíthatjuk ki azt. Nem tarthatjuk meg magunknak, és nem is hirdethetjük róla, hogy tőlünk jön, vagy egyedül nálunk van. Segíts felismernünk, amikor ennek a vágya megkísért minket.

Világosságod ajándékát ötszáz éve sem tudta veszteség nélkül fogadni a világ. Békétlenség, küzdelem, gyűlölködés és szétszakítottság volt rá az emberi válasz. Ma mindennél jobban ismerjük a megosztottság érzését: nemcsak Krisztus testének egységét veszítettük el, hanem a családban, a társadalomban, egyes nemzetek között és globálisan is érezzük a szétszakítottság fájdalmát. Megvalljuk ebben vétkességünket; Urunk, irgalmazz nekünk, és tégy minket békéd eszközeivé!

Ma is mindennap megújulásra, reformációra, megtérésre van szükségünk. Igéd fénye tápláljon, melengessen, segítsen tájékozódni, világítsa be lelki hajlékunkat. Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenykultura.blog.hu/api/trackback/id/tr5615274816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása